bird
maandag 13 mei | 08.01 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 12 2024

20-03-2024 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2023 03 20 - links midden - Connect2Jeugd

Connect2Jeugd ook voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar

Vanaf 2024 biedt het jongerenwerk van Connect2Jeugd ook kinderwerk aan. Dit is een professionele voorziening in het sociale netwerk rond een kind, gezin en school. Met kinderwerk richt Connect2Jeugd zich op kinderen van 6 tot 12 jaar en hebben zij extra aandacht voor kinderen in een kwetsbare situatie die meer hulp kunnen gebruiken. Connect2Jeugd werkt samen met de basisscholen en is hier regelmatig aanwezig tijdens de schoolpauze.

Activiteiten met een thema
Activiteiten zijn in het kinderwerk een belangrijk middel om te werken aan doelen. Denk hierbij aan talentontwikkeling, een gezonde leefstijl of het aanmoedigen van vaardigheden. Connect2Jeugd biedt elke maand een nieuw thema met activiteiten zodat kinderen kunnen werken aan hun doelen. Voorbeeldthema’s zijn natuur, voeding, sport, school, veiligheid en gezondheid. De activiteiten worden gehouden in alle kernen. Kinderen zijn welkom om hieraan deel te nemen.

Meer weten?
Meer weten over het programma? Kijk op Instagram, Facebook, Snapchat en TikTok van Connect2Jeugd (@connect2jeugd). Meer weten over het kinderwerk? Neem contact op met kinderwerker Aleyna Ozkan via 06 39 09 80 33 of a.ozkan@connect2jeugd.nl.


 

Stap verder voor maatschappelijk cluster De Woerd

De gemeenteraad gaf donderdag 14 maart groen licht voor de verdere uitwerking van maatschappelijk cluster De Woerd in Hedel. Dat betekent dat we met potentiële gebruikers van het cluster een programma van eisen gaan opstellen. Daarin wordt de indeling van de verdiepingen en het (dubbel) gebruik van de ruimtes duidelijk. Samen gaan we op zoek naar de mogelijkheden, zodat er in Hedel een mooi, toekomstgericht maatschappelijk cluster kan komen.

Wat zijn de kansen van één maatschappelijk centrum?
De drie basisscholen in Hedel hebben binnen nu en afzienbare tijd nieuwe gebouwen nodig. Als deze samen met de kinderopvang en andere maatschappelijke functies (zoals huisarts, apotheek, gymzaal, adviesplein, bibliotheekvoorziening/leeszaal) bij elkaar gebracht kunnen worden, brengt dat veel pluspunten voor de inwoners van Hedel. Naast het maatschappelijk centrum komt er ook woningbouw op locatie De Woerd. Meer weten? Kijk op maasdriel.nl/dewoerd.


 

Vertrek uit Nederland

Het college van burgemeester en wethouders maakt het volgende bekend:
Uit onderzoek blijkt dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar hij/zij in de basisregistratie personen (BRP) staat ingeschreven. In de basisregistratie hebben wij daarom bij deze persoon gegevens opgenomen van vertrek naar het buitenland met verblijfplaats ‘onbekend’. Dit betekent dat hij/zij formeel niet meer in Nederland woont.

Naam en voorletters

Geboortedatum

Datum besluit

Yuliyanov, P.D.

13-06-2001

01-03-2024

Kumov, M.

27-10-2008

11-03-2024

Zolotarevska, L.

11-12-1971

11-03-2024

Bent u of kent u deze persoon? Neemt u dan contact op met team Publieke Dienstverlening van de gemeente Maasdriel via telefoonnummer 14 0418.

Bezwaarschrift
U kunt tegen dit besluit van uitschrijving binnen zes weken na publicatie een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel. In het bezwaarschrift vermeldt u uw naam, uw adres, het onderwerp en de motivatie van uw bezwaar, de datum en uw handtekening.


 

André Baars komende weken waarnemend burgemeester

André Baars is vrijdag 15 maart door de commissaris van de Koning, Henri Lenferink, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Maasdriel. Hij vervangt waarnemend burgemeester Jaco Geurts vanwege een onverwachte medische ingreep. André Baars (63 jaar, wonend in Arnhem) was tot november 2020 burgemeester van de gemeente Ermelo. Daarvoor was hij wethouder en hij is actief geweest in het onderwijs.

Continuïteit waarborgen
Jaco Geurts is genoodzaakt zijn taken als waarnemend burgemeester tijdelijk neer te leggen in verband met een medische ingreep en het herstel daarvan. Naar verwachting duurt het herstel minstens zes weken. Om de continuïteit van het bestuur te waarborgen, ook vanwege het eerdere vertrek van wethouder De Vries, is besloten om André Baars als waarnemend burgemeester te benoemen tot de terugkeer van Jaco Geurts. Meer informatie: maasdriel.nl.


 

Online informatiebijeenkomst over reizen met het openbaar vervoer

Wilt u (opnieuw) leren reizen met het openbaar vervoer (OV)? Dan is de online OV-informatiebijeenkomst echt iets voor u. De volgende bijeenkomst is op woensdag 3 april van 13:30-14:30 uur. Deelname is gratis. Een OV-ambassadeur, senior en ervaren OV-gebruiker leggen u, in een klein groepje, uit hoe het reizen met een bus of trein werkt en hoe het aanvragen en gebruiken van een OV-chipkaart gaat.

Hoe meldt u zich aan en wat hebt u nodig?
U hebt een telefoon, tablet of computer nodig met camera en microfoon. Aanmelden kan via ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl of bel naar 038 454 01 30. U ontvangt dan een inlogcode. Wij helpen u per telefoon als u niet precies weet hoe een inlogcode werkt.

Wilt u meer weten of hebt u een vraag?
Kijk dan op ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur. Hebt u een vraag over het reizen met het OV? Dan kunt u op werkdagen bellen naar het telefonische spreekuur van de OV-ambassadeurs. U vindt het nummer en de openingstijden op ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur. 


 

Betaalbare & beschikbare energie voor ondernemers?

Uitnodiging kennissessie

Wij nodigen samen met DOE Riverenland alle Maasdrielse ondernemers uit voor een gratis kennissessie op maandag 25 maart van 19:30-21:00 uur in De Boxhof in Velddriel. We geven antwoord op vragen over de drukte op het elektriciteitsnet (netcongestie) en betaalbare en beschikbare energie. En we kijken naar wat u als ondernemer op dit moment nog wél kunt doen. Meer informatie en aanmelden op: maasdriel.nl/kennissessie.


 

Gemeentehuis gesloten

Op Goede Vrijdag 29 maart,  is het gemeentehuis gesloten. Ook op 2e Paasdag, maandag 1 april, is het gemeentehuis dicht. U bent op dinsdag 2 april vanaf 9:00 uur weer van harte welkom. Houdt u er rekening mee dat we alleen op afspraak werken? U kunt wel gewoon binnenlopen om een aangevraagd paspoort, identiteitskaart of rijbewijs op te halen.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant 

 

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie