bird
zaterdag 18 mei | 08.54 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 18 2024

01-05-2024 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
koninklijke-onderscheiding

Een Koninklijke onderscheiding aanvragen

Een Koninklijke onderscheiding is een onderscheiding voor iemand die zich op een bijzondere manier inzet voor onze samenleving. Deze onderscheiding in Nederland is onderverdeeld in twee orden: de orde van de Nederlandse Leeuw en de Orde van Oranje-Nassau.

Kent u iemand die een lintje verdient?
Bijna iedereen zal deze vragen met ‘ja’ beantwoorden. Want overal zetten mensen zich voor vele doelen in. Vaak zonder eigenbelang in alle bescheidenheid. Deze mensen kunnen misschien in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding. Maar dan moet iemand ze wel eerst voordragen. En u kunt daarvoor zorgen. Want iedereen kan iemand voordragen voor een lintje. Kent u iemand die zich minimaal vijftien jaren aaneengesloten buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt en nog steeds maakt voor onze samenleving? Dan kunt u deze persoon voordragen voor een Koninklijke onderscheiding.

Voorwaarden
Wilt u weten of iemand in uw omgeving voorgedragen kan worden? Kijk dan op www.lintjes.nl voor de belangrijkste voorwaarden. Daar vindt u ook het aanvraagformulier ‘Voorstel tot de verlening van een Koninklijke onderscheiding’.

Dien het voorstel op tijd in
Is het de bedoeling dat de onderscheiding tijdens de zogenoemde ‘Lintjesregen’ op zaterdag 26 april 2025 wordt uitgereikt? Dien dan het volledige voorstel voor 1 juni 2024 in. Gaat het om een uitreiking tijdens een andere gelegenheid? Stuur dan het volledige voorstel tenminste zes maanden van tevoren in. Bent u van plan een aanvraag in te dienen? Neemt u dan vooraf contact op met Kabinetszaken. Wij kunnen uw aanvraag vast met u doornemen.

Meer informatie
Voor informatie over Koninklijke onderscheidingen en het indienen van een voorstel kunt u ook terecht bij Kabinetszaken of kijk op www.lintjes.nl.


 

Vraag op tijd subsidie aan

Vanaf nu kunt u als organisatie of vereniging uw aanvraag voor 2025 indienen. U heeft hiervoor tot 1 juni 2024 de tijd.

Hoe dien ik een subsidieaanvraag in?
U kunt uw subsidieaanvraag online indienen via onze website: www.zaltbommel.nl/subsidies. Dit kan met of zonder DigiD of E-herkenning. Hier vindt u ook de regels en voorwaarden om voor subsidie in aanmerking te komen

Meer informatie?
Voor vragen of hulp bij het aanvragen van subsidie kunt u terecht bij het subsidieloket. U bereikt dit loket via subsidies@zaltbommel.nl of via telefoonnummer 14 0418.


 

Fietsenactie station Zaltbommel

In de fietsenstalling en rondom het NS station van Zaltbommel wordt overlast ervaren van fietsen die verkeerd gestald staan. Ook staan er veel onbruikbare fietsen en weesfietsen. Weesfietsen zijn fietsen die langer dan 4 weken in het onbeveiligde gedeelte van de fietsenstalling staan. Daarom ondernemen we actie om meer ruimte te maken en overlast van de fietsen te verminderen.

Wat gaan we doen
Als waarschuwing hangen we maandag 6 mei gele labels aan fout geparkeerde fietsen, fietswrakken en weesfietsen in het onbeveiligde deel van de fietsenstalling en op het voorterrein van het station. Op het terrein van het station staat een groot waarschuwingsbord. Hier staat duidelijk op dat fietsen niet op het terrein voor de fietsenstalling geparkeerd mogen worden. Op woensdag 5 juni verwijderen we de gelabelde fietsen die er nog staan.

Fiets weg? Neem contact op
Mist u op woensdag 5 juni uw fiets na aankomst op het station in Zaltbommel? Bel dan met ons via 14 0418 en maak een afspraak om te kijken of de fiets bij ons staat.


 

Winnaars gedichtenwedstrijd

Ook dit jaar hebben we, in samenwerking met het 4 mei comité Zaltbommel, een gedichtenwedstrijd uitgeschreven onder alle basisscholen in onze gemeente. Twaalf basisscholen deden mee. Uit alle inzendingen koos een jury van elke deelnemende school een winnaar. De winnende gedichten leest u in deze editie van de Bommelerwaardgids. Daarnaast worden de gedichten voorgedragen tijdens alle herdenkingen in onze gemeente.


 

Ontdek KernKrachtigBommel

Heeft u al eens een kijkje genomen op de website www.kernkrachtigbommel.nl? Dit is een website voor en door inwoners, verenigingen, (maatschappelijke) organisaties en onze gemeente. Met welk doel? Elkaar dichter bij elkaar brengen. Op KernKrachtigBommel vindt u een actueel overzicht van lokale activiteiten, initiatieven en hulpvragen. Zoekt u specifieke informatie over uw eigen dorp of wijk? Verschillende dorps- en wijkraden hebben een eigen pagina. Of u nu wilt weten wat er speelt in uw buurt of zelf een activiteit wilt promoten, op KernKrachtigBommel is er ruimte voor iedereen. Neem een kijkje en blijf op de hoogte van wat er gebeurt in uw omgeving!


 

Raadsnieuws

Wist u dat…
De gemeenteraad een eigen nieuwsbrief heeft? De raadsgriffie maakt iedere maand de nieuwsbrief ‘Nieuws van de gemeenteraad’. In de laatste editie blikken we terug op de maand april met onder andere de carrouselvergadering, raadsvergadering en de beeldvormende avond over Participatie. U leest de nieuwsbrief op www.raadzaltbommel.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de gemeenteraad?
Abonneer u op de maandelijkse nieuwsbrief via www.raadzaltbommel.nl/nieuwsbrief. U ontvangt dan de nieuwsbrief automatisch in uw mailbox.


 


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie