bird
zaterdag 18 mei | 10.17 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 18 2024

01-05-2024 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
fakkel-bericht-gedichtenwedstrijd

Dodenherdenking Hedel

Speciale oproep voor veteranen uit Maasdriel

Ieder jaar organiseren we de dodenherdenking in Hedel, samen met muziekvereniging DES, basisschool De Zaaier en het gelegenheidskoor. Dit jaar sluit ook het veteranenplatform Bommelerwaard aan bij de organisatie. De dodenherdenking vindt plaats bij het monument aan de Koningin Wilhelminastraat.

Op zaterdag 4 mei staan we vanaf 18:45 uur stil bij de slachtoffers die vielen tijdens de 2e wereldoorlog en de vredesoperaties daarna. Ook het veteranenplatform legt dan een krans bij het monument. Als het weer het toelaat zijn bij de plechtigheid foto’s aanwezig van de in april 1945 in Hedel gesneuvelde soldaten van de Prinses Irene Brigade.

Aanmelden veteranen
Bent u een veteraan uit Maasdriel en wilt u actief deelnemen aan de dodenherdenking? Meld u dan aan via joep@beljaars.nl.


 

Programma dodenherdenking


 

Tegels eruit? De Tegeltaxi haalt ze gratis op

Uw tuin groener maken? We helpen u graag. De Tegeltaxi komt in heel Maasdriel gratis de tegels ophalen die u zelf uit de tuin haalt, tot maximaal 10 m². Dus wilt u in uw tuin binnenkort tegels vervangen door groen? Maak dan gebruik van de Tegeltaxi.

Hoe het werkt
Meld u aan voor de Tegeltaxi via maasdriel.nl/tegeltaxi. Geef hierbij aan op welke datum wij de tegels kunnen ophalen:

  • 13 en 11 juni
  • 2 en 3 september
  • 30 september en 1 oktober

Een groene tuin, belangrijk voor ons allemaal
Een tuin met meer planten en minder tegels zorgt voor meer verkoeling tijdens hete zomerdagen. Ook kan het regenwater beter weg tijdens zware regenbuien. Zo zorgen we samen voor een fijne en gezonde plek om te leven. Kijk voor meer informatie op maasdriel.nl/tegeltaxi.


 

Gratis rijbewijspas ophalen

Maasdrielse jongeren tussen de 16,5 en 24 jaar kunnen gratis hun rijbewijspas ophalen. Om daarvoor in aanmerking te komen moeten ze de Alcohol Verkeer Cursus van IrisZorg volgen. Na afronding van de cursus betalen wij de rijbewijspas ter waarde van € 51,11!

Ook zin om deze online cursus te volgen? De eerstvolgende cursus is op maandag 13 mei. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, vol is vol. Kijk voor meer informatie over de cursus, data en aanmelden op maasdriel.nl/avc.


 

Reserve stembureauleden gezocht

Op 6 juni zijn de Europese verkiezingen. Overal in de gemeente gaan dan de stembureaus weer open. Op dit moment hebben we voldoende stembureauleden, maar we zijn nog op zoek naar reserveleden. Is dat iets voor u? Aanmelden kan via maasdriel.nl/verkiezingen.


 

Tien inwoners Maasdriel koninklijk onderscheiden

Op vrijdagochtend 26 april verraste  waarnemend burgemeester André Baars 10 inwoners thuis met de boodschap dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen te benoemen tot Lid of Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvingen een lintje voor hun bijzondere verdiensten voor de samenleving. In de middag werden zij in de Sint-Martinuskerk in Kerkdriel nogmaals in het zonnetje gezet met een persoonlijke toespraak door de burgemeester. Dit in aanwezigheid van familie en vrienden. Alle gedecoreerden van harte gefeliciteerd met deze mooie en verdiende onderscheiding!


 

Ruimtelijke plannen

Op maasdriel.nl staan ruimtelijke plannen. Op ruimtelijkeplannen.nl kunt u zoeken op postcode en huisnummer. Of u kijkt op omgevingswet.overheid.nl bij Regels op de Kaart.

  • Vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied wijziging 2023, Veersteeg 6a’ in Kerkdriel.

Stukken liggen ter inzage van 1 mei tot en met 11 juni 2024 op het gemeentehuis in Kerkdriel.


 

Gemeentehuis gesloten

Op donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, is het gemeentehuis gesloten. Ook op vrijdag 10 mei is het gemeentehuis dicht. U bent op maandag 13 mei vanaf 9:00 uur weer van harte welkom. Houdt u er rekening mee dat we alleen op afspraak werken? U kunt wel gewoon binnenlopen om een aangevraagd paspoort, identiteitskaart of rijbewijs op te halen.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie