bird
vrijdag 03 mei | 20.04 uur

Theo Teelen nieuw raadslid voor VVD

23-04-2024 11:00
uur
Door: Britta Alink
theoteelen
Theo Teelen wordt op 13 juni als gemeenteraadslid geïnstalleerd. Foto: Koen Vandenput

ZALTBOMMEL - Theo Teelen wordt het nieuwe gemeenteraadslid in de fractie van de VVD in Zaltbommel. Hij wordt tijdens de raadsvergadering van 13 juni officieel geïnstalleerd.

Teelen (1955) is in Zaltbommel vooral bekend van zijn activiteiten op sportgebied. Hij is de oprichter van Fitline boven de Blokker in de binnenstad en was directeur van FC Den Bosch. Ook was hij jarenlang gymleraar in het basisonderwijs. 

Vertrek
De zetel van de VVD kwam vrij door het vertrek van fractievoorzitter Willemien van Gog. Zij nam afgelopen donderdag officieel afscheid van de Bommelse gemeenteraad. Van Gog kondigde haar vertrek begin maart aan. In een brief aan de gemeenteraad schreef ze dat ze het gemeenteraadswerk niet langer kon combineren met haar baan bij de Koninklijke Marechaussee. "De tijd die ik besteed aan werk, privé en politiek staan niet meer in verhouding. Zeker met het vooruitzicht dat ik van mei tot en met december een fulltime opleiding ga volgen", aldus Van Gog.

VVD-raadslid Isabel Plessius heeft het fractievoorzitterschap van Van Gog overgenomen. Plessius zit sinds 2018 in de gemeenteraad. Ze heeft ervaring in diverse nevenfuncties en heeft kennis opgedaan in de Tweede Kamer en bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Het derde raadslid is Henk de Gaaij. Hij was vier jaar lang burgerraadslid voor de VVD en sinds de vorige verkiezingen gemeenteraadslid.

Tags

Theo Teelen,VVD Zaltbommel,Willemien van Gog,Isabel Plessius

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie