bird
zaterdag 18 mei | 09.11 uur

Jaarwisseling Hedel: mannen uit Ammerzoden en Hedel aangehouden

30-04-2024 10:02
uur
300424_VerdachtenHedel-alle-nn
Van de zeven herkenbare verdachten, worden er nog vijf gezocht. Foto: Politie.nl/Omroep Gelderland

HEDEL/AMMERZODEN - De politie heeft afgelopen maandag twee mannen aangehouden in verband met de rellen tijdens de jaarwisseling in Hedel. Het gaat om een 28-jarige man uit Hedel en een 24-jarige man uit Ammerzoden.

De Ammerzodenaar meldde zich maandag zelf op het politiebureau nadat hij beelden van zichzelf voorbij zag komen. Recentelijk werden in de opsporingsprogramma's Plaats Delict en Opsporing Verzocht namelijk herkenbare beelden getoond van zeven verdachten.

Tipformulier
Na de diverse aanhoudingen zijn er nog vijf verdachten over die herkenbaar in beeld zijn gekomen, maar zich nog niet hebben gemeld. Meer foto's zijn te vinden via de website van de politie. Daar is ook een tipformulier te vinden.

Al sinds de jaarwisseling loopt het onderzoek naar de geweldsexplosie in Hedel, waarbij meerdere agenten gewond raakten. Het rechercheteam maakte donderdag 4 april in het opsporingsprogramma Plaats Delict foto’s openbaar van zeven mannen die nog gezocht worden voor betrokkenheid bij het hevige geweld. 

Rechtszaak
Er zijn nu in totaal negen verdachten aangehouden. Eerder werden een 38-jarige man uit Amersfoort, een 28-jarige vrouw uit Bilthoven, een 29-jarige man uit Soest, een 45-jarige man uit Hedel, een 24-jarige man uit Zaltbommel, een 29-jarige man uit Ermelo en een 22-jarige man uit de gemeente Maasdriel aangehouden.

Alle verdachten zitten nog vast, met uitzondering van de 24-jarige man uit Zaltbommel. Hij mag zijn rechtszaak in vrijheid afwachten. De afgelopen weken werden woningen doorzocht in Hedel, Zaltbommel, Ermelo, Uden, Krimpen aan den IJssel en Soest.

Tags

jaarwisseling Hedel,ongeregeldheden