bird
zondag 19 mei | 12.41 uur

Gerard van Mook voor tweede maal Alems Kampioen Driebanden

06-05-2024 12:42
uur
Door: Martin van Hemert
foto-prijsuitreiking-aan-winnaar-gerard-van-mook-.1200x849x1
Gerard van Mook (rechts) neemt de trofee in ontvangst. Foto: aangeleverd

ALEM - Voor de tweede keer is Gerard van Mook afgelopen vrijdag de winnaar geworden van de Alemse Kampioenschappen Driebanden. Hij versloeg in de finale Cor van Eeuwijk met 12-10 en greep zodoende de titel tijdens de zesde editie van het biljarttoernooi. 

Maar liefst 32 spelers namen dit jaar deel aan de Alemse Kampioenschappen Driebanden. Vrijdag vond in dorpshuis De Drie Linden in Alem het slotstuk plaats in de vorm van de altijd spannende finalewedstrijden. De finale tussen Van Mook en Van Eeuwijk ging lange tijd gelijk op. In de 22e beurt was het 8-6 voor Van Eeuwijk. Van Mook ging mopperend naar zijn stoel na de 22e beurt. Hij pepte zichzelf daarmee op en kwam dankzij een gave serie van vier op een voorsprong van 10 - 8.

Van Eeuwijk kwam in de 24e beurt op 10-9 en in de 25e beurt op 10-10. In de gelijkmakende 25e beurt haalde Van Mook echter met een serie van twee het kampioenschap binnen en bracht de eindstand op 12-10. Na tweemaal Mari van Geffen, Cor Steenbekkers en Joop van Mook, won Gerard van Mook op die manier voor de tweede keer het kampioenschap.

(Tekst loopt door onder de foto)
Voor de derde en vierde plaats wist Frits van Eeuwijk met 23-9 van Hans Hanegraaf te winnen en dankzij een mooie serie van zeven caramboles sleepte hij ook de 'Mari van Geffen'-wisseltrofee in de wacht. Ed Hendrix wist in een spannende partij met 13-11 van Jack Hanegraaf te winnen voor de vijfde en zesde plaats.

Voor plaats zeven en acht was het Niels Steenbekkers die in het duel met Henk van der Zanden met 6-4 aan het langste eind trok.

Tags

Alems Kampioenschap Driebanden,Gerard van Mook,Cor van Eeuwijk