bird
zaterdag 18 mei | 08.19 uur

Bommelerwaard viert Koningsdag 2024 (met foto’s en video)

01-05-2024 10:34
uur
010524_kruiwagenraceGijsvTuijl
Foto: Gijs van Tuijl

BOMMELERWAARD Koningsdag 2024 zit er weer op en in de hele Bommelerwaard was er van alles te doen. Een overzicht in (ingestuurde) foto's.

In de Bommelerwaard bleef het op Koningsdag niet de hele dag droog. Dat is ook te zien op onderstaande foto in Kerkdriel. Maar het mocht de pret niet deren, want het was als vanouds gezellig.


Foto: Martien Wolfs

Traditionele kruiwagenrace in Kerkwijk

Kerkwijk vierde Koningsdag met een Koningsfestival georganiseerd door dorpsvereniging D’n Treffer. Met onder andere een concert van De Volharding, een demo van De Flying Dutchman en natuurlijk de traditionele kruiwagenrace was het een gevarieerde dag. 
Foto: Gijs van Tuijl

Wijn persen in Zuilichem

Tijdens Koningsdag was er ook in Zuilichem van alles te doen. Kinderen konden met hun versierde fiets meedoen aan een optocht door het dorp. Er waren ook allerlei spelletjes te doen, waaronder 'wijn' persen.


Foto: Thea Oomen

Uit volle borst zingen op De Wegwijzer

Op De Wegwijzer in Nederhemert werden vrijdag de Koningsspelen gehouden en gelukkig scheen de zon. Dat bracht de feeststemming er al snel in: de kinderen zongen uit volle borst mee bij de vlag op het schoolplein.


Foto: Ria Bok-Oomen

Aubade voor Wim Zondag

Een afvaardiging van Koninklijk Zaltbommels Mannenkoor-Belcanto bracht een aubade aan Wim Zondag, die voor zijn grote verdienste voor het koor een Koninklijke Onderscheiding kreeg.
Foto: Jootje Huizer

Kinderen sjoelen in Velddriel

Koningsdag in Velddriel werd in de vroege morgen afgetrapt met een reveille door enkele leden van Fanfare la Harpe.  Voor de kinderen was er een sjoelwedstrijd. Siem (op de foto) deed hard zijn best, maar winnaar werd Lola Laheij.  
 
Foto: Beppie Pardoel

Afscheid van Oranjevereniging Gameren-Nieuwaal

(Tekst loopt door onder de foto)


Foto: Bommelerwaardgids

Jan Willem van Steenbergen is op Koningsdag in de feesttent in Gameren uitgebreid bedankt voor 25 jaar in het bestuur van Oranjevereniging Gameren-Nieuwaal.

Het team van BWG TV maakte overdag ook nog een video over Koningsdag in Gameren. Deze video is hieronder te vinden.

Tags

Koningsdag